Zwemanalyses

De zwemtechniek is complex en op de kant zien trainers maar een deel van de hele beweging, namelijk dat wat bovenwater gebeurd. Maar juist wat onderwater gebeurd is het meest belangrijk voor de voortstuwing tijdens het zwemmen. Ook als triatleet is het lastig in te schatten wat er nog niet zo goed gaat tijdens het zwemmen. Dit kan in kaart gebracht worden met behulp van een onderwatercamera. Als inspanningsfysioloog, zwemtrainer en fysiotherapeut hebben we veel ervaring opgedaan met het doen van zwemanalyses. Tevens hebben we up-to-date kennis van de zwemtechnieken en bewegingsleer.

We bieden verschillende zwemanalyses aan die je kunnen helpen bij het verder verbeteren van je techniek, bijvoorbeeld:

  • Analyse van 1 slag (voor- en zijaanzicht) + bespreking
  • Analyse van 1 slag (voor- en zijaanzicht) + bespreking + verslaglegging & techniekoefeningen voor je eigen trainingen

Het is ook mogelijk om meerdere slagen te analyseren of bijvoorbeeld de start en keerpunten. Als je graag een zwemanalyse wilt laten doen neem dan contact met ons op via info@venavi.nl.

De analyses kunnen in principe overal plaatsvinden op een gewenst tijdstip. Dit uiteraard in overleg. De manier van verslaglegging is zo dat een zwemmer na de analyse zeer goed weet en begrijpt wat hij of zij kan verbeteren. Voor kinderen passen we de wijze van uitleg en verslaglegging aan het leeftijdsniveau aan.