Bijscholingen inspannings- en trainingsfysiologie

We bieden uitdagende bijscholingen rondom inspannings- en trainingsfysiologie die ongeveer 2,5 uur per sessie duren. De aangeboden bijscholingen zijn:

  • Bijscholing 1: energieystemen. We gaan beantwoorden hoe het lichaam energie maakt en gebruikt om te bewegen.
  • Bijscholing 2: de basisprincipes van de inspanningsfysiologie. Er zal worden ingegaan op de acute verandering in het lichaam tijdens sporten en de aanpassingen die na training plaatsvinden in het lichaam.
  • Bijscholing 3: de trainingsfysiologie. De verschillende trainingswetten zullen aan bod komen, zoals bijvoorbeeld de supercompensatie en het overload principe.
  • Bijscholing 4: periodisering. Hoe kan je de principes van de inspannings- en trainingsfysiologie gebruiken om je sporter of jezelf maximaal voor te bereiden voor je piekmoment?
  • Bijscholing 5: verschillende vormen van training (duur, kracht, aeroob, anaeroob) en de opbouw van een optimale training.

Deze bijscholingen zijn geschikt voor iedereen die wil weten hoe trainen nou eigenlijk werkt en kan je helpen het antwoord te vinden wat voor jou of je pupillen de meest optimale manier van trainen is. Dus de cursus is geschikt voor (zwem)trainers, triatleten, andere duursporters en overige geïnteresseerden.

Neem bij interesse contact op via info@venavi.nl.